TYÖPAJA

NAHKAREPUT

PATAKINTAAT

TURKISREPUT

 
VALMISTUS

Nahka on luonnonmateriaali, jossa näkyvät elämän jäljet. Nahalle on ominaista värisävyjen ja tummuusasteen vaihtelut. Arvet, hiertymät, pintanaarmut ja -kuviot eivät ole virheitä vaan merkki raaka-aineet aitoudesta, eivätkä ne vaikuta nahan kestävyyteen. Pieni, pilkkumainen kuviointi nahassa johtuu hirvikärpästen puremista.

Reput valmistetaan kotimaisesta hirvennahasta. Metsästyskauden päätyttyä suolattuja raaka-nahkoja ostetaan paikallisilta metsästysseuroilta. Nahan jatkokäytön kannalta on tärkeää, että nahka nyljetään osaavasti, jota siihen ei tule tarpeettomasti reikiä. Ärhäkän hirvikoiran purematkin jättävät jälkiä nahkaan ja huonontavat nahan laatua. Huolella käsitellystä aikuisen hirvennahasta saa yhden repun.
Raaka-nahkat muokataan ja värjätään, muokatut nahkat palaavat LeatherMix:lle odottamaan reppujen valmistusta.

Repun valmistus alkaa kappaleiden leikkaamisella ja solumuovisen selkätuen kiinnityksellä, taskut ja taskujen läpät kiinnitetään kappaleisiin ja reppu ommellaan kokoon. Soljet, hihnat ja iso läppä kiinnitetään. Reppuun laitetaan vuori, joka estää repun sisäosan likaantumisen. Vuorissa on taskut, joilla tavarat pysyvät repussa paikoillaan. Kaikki reput valmistetaan yksittäiskappaleina, käsityönä alusta loppuun.

Patakintaat valmistetaan lämpökäsitellystä nahasta. Tällä hetkellä raaka-aine on kotimaista hirvennahkaa, joka on erikoiskäsitelty. Nahka kestää jopa 300 astetta hetkellistä kuumuutta mutta ei kuroudu, kuten tavallinen nahka. Patakintaisiin laitetaan frotee vuori, joka suojaa käsiä palovammoilta.
 


LeatherMix | Honkaniementie 2 | 71200 Tuusniemi | Kari Moilanen | 050 5317 318 | kari.moilanen@leathermix.fi