NAHKAREPUT

PATAKINTAAT

TURKISREPUT

TYÖPAJA

 
REPPUJEN TARINA

Reppuri Unto Siili teki ensimmäisen reppunsa itselleen 70-luvulla. Malli oli kuulema oman isän, joskus kaukana Karjalan mailla, pojalleen antamasta repusta. Kun reppu oli toimiva, kaverit kyselivät ja kysyntä loi markkinat. Päätoimisesti reppuja ryhdyttiin tekemään 1988.

Aika kului ja reppuja syntyi, patakintaat tulivat tuotantoon 90-luvun alkupuolella. Aikaa kului ja reppurille kertyi ikää. Kun 80 ikävuotta alkoi häämöttää, alkoi mies mieliä eläkkeelle. Työn jatkajaa hän etsi ensin Tuusniemeltä, kotipaikkakunnalta, mutta ei löytänyt.

Sattuma, johdatus tai mikä lie, tuli mukaan kuvioon. Reppurin vävy, Kari Moilanen, oli tehnyt liki 30-vuotta töitä metallimiehenä kun 2009 tuli tieto, että työpaikka menee, yrityksen keskittäessä toimintojaan.

Reppuri etsii työlleen jatkajaa ja vävyltä loppuu työt.
Tehtiin sukupolvenvaihdos ja LeatherMix aloitti toimintansa.

Reppuri Unto Siilin verstas oli Tuusniemellä, LeatherMix aloitti toimintansa Outokummussa. Vuonna 2010 Reppuri Unto siirtyi ajasta ikuisuuteen. Hyvissä ajoin hän oli turvannut reppujen ja patakintaiden tuotannon jatkuvuuden, siirtämällä osaamisen Karille. Vuonna 2011 verstas palasi juurilleen Tuusniemelle. Entiset, hyväksi koetut mallit ovat edelleen tuotannossa, värejä ja kokoja on lisätty.
 


LeatherMix | Honkaniementie 2 | 71200 Tuusniemi | Kari Moilanen | 050 5317 318 | kari.moilanen@leathermix.fi